چاپ        ارسال به دوست

مدیر غذا معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول در رادیو شهری دزفول:

از چه نوع روغنی استفاده کنیم؟

مدیر غذا دانشگاه علوم پزشکی دزفول اعلام کرد:بهترین نوع روغن قابل استفاده و بی خطر، روغن های زیتون و کنجد می باشند که باعث کاهش چربی های مضرر در بدن می شوند.

 

به گزارش خبرنگار وبدا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو،غلامرضا مهشاد،ضمن تبریک و تسلیت به مناسبت شهادت سردار بزرگ اسلام،سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار داشت:مصرف بیش از حد روغن های با ترانس بالای چربی علاوه بر افزایش وزن در افراد، یکی از دلایل بروز سکته های قلبی و عروقی در جوانان می باشد.

 

این کارشناس تغذیه افزود:استاندارد ترانس در روغن بایستی 02/0 باشد ولی متأسفانه در کشورمان میزان ترانس روغن بیش از این مقدار است.تنها راه مقابله با آن پائین آوردن میزان استفاده از روغن های حاوی این نوع ماده مضر می باشد.

 

وی یادآور شد:یکی از مؤلفه های نشانگر رنگی بر روی موادغذایی میزان اسیدهای چرب ترانس با رنگ بندی متفاوت می باشد.رنگ سبز بیانگر میزان پائین چربی و مجاز بودن مصرف، رنگ زرد بیانگر احتیاط در مصرف و بالاخره رنگ قرمز،مصرف آن محصول برای سلامتی افراد جامعه  بخصوص افرادی با چربی بالا ممنوع است.

 

مهندس مهشاد به سئوال مجری برنامه آوای سلامت رادیو دزفول در خصوص مصرف روغن های حیوانی پاسخ داد:در گذشته استفاده از روغن های حیوانی رایج بود و با توجه به سبک زندگی و فعالیت روزانه افراد، عوارض این روغن ها به کمترین میزان ممکن بوده است ولی با تغییر الگوهای زندگی،تغییر ذائقه و نیز عدم تحرک افراد نسبت به گذشته،مصرف روغن های جامد و یا حیوانی مثل دنبه توصیه نمی شود.

 

وی در خصوص ماده پالم توضیح داد:پالم نوعی گیاه همانند آفتاب گردان و زیتون است که از آن  نوعی روغن خوراکی استخراج می شود. کشور مالزی مرکز پرورش درخت پالم می باشد.پالم بعنوان ماده اولیه در تولید روغن استفاده می شود و هیچگونه ضرری برای سلامتی افراد ندارد.در برخی از کشورها از این ماده در محصولات لبنی استفاده می کنند.

 

وی عنوان کرد:بهترین نوع روغن قابل استفاده و بی خطر،روغن های زیتون و کنجد می باشند.ولی سرخ کردن روغن زیتون علاوه بر اینکه مفید نیست بلکه یکی از عوامل بروز سرطان است.

 

در پایان مدیر غذای دانشگاه به شهروندان محترم توصیه کرد:قبل از خرید محصولات سلامت محور بخصوص مواد غذایی و آشامیدنی، باید اصالت محصول مورد بررسی قرار گیرد.علامت سیب سلامت (آرم سازمان غذا و دارو) و یک شماره اختصاصی مربوط به پروانه ساخت هر محصول روی آن درج شده است که از طریق سامانه اصالت کالای سازمان به آدرسwww.ttac.ir می توان از معتبر بودن محصول مطمئن شد.

 

برنامه زنده آوای سلامت از رادیو شهری دزفول بصورت تلفنی توسط مهندس غلامرضا مهشاد مدیر غذا و دارو در روز یکشنبه 29 دیماه 98 پخش گردید.

 


١١:٣٤ - سه شنبه ٨ بهمن ١٣٩٨    /    شماره : ٩٥٢١    /    تعداد نمایش : ٣١٨



خروج